Verkrema

Genieten van de golven van de Amsterdamse grachten

Geplaatst op

Huren van een bootje in Amsterdam is een van die ervaringen die je niet snel vergeet. Zodra je op het water bent, zie je de stad van een heel andere kant. Het is rustig, bijna sereen, terwijl je langs de eeuwenoude grachtenpanden en bruggen vaart. De drukte van de stad lijkt ineens ver weg, ook al zit je midden in het centrum. Het geeft een gevoel van vrijheid en ontspanning dat je niet krijgt wanneer je door de straten loopt.

Kiezen voor een sloep, waarom?

Je hebt verschillende opties als je een bootje wilt huren. De meeste mensen kiezen voor een sloep, een kleine boot die je makkelijk zelf kunt besturen zonder dat je een vaarbewijs nodig hebt. Ideaal als je gewoon een paar uurtjes door de grachten wilt dobberen, eventueel met een paar vrienden. En het mooie is: je kunt het zo luxe of simpel maken als je zelf wilt. Sommige boten zijn voorzien van zachte kussens, een zonnedek en zelfs een kleine koelkast. Perfect voor een picknick op het water.

Bepaal je route door de stad

Wat misschien wel het allerleukste is, is dat je je eigen route kunt bepalen. Je bent niet afhankelijk van vastgestelde rondvaarten of gidsen die je vertellen waar je heen moet. Natuurlijk kun je langs de bekende plekken varen zoals de Prinsengracht of de Amstel, maar de echte charme zit ‘m in het ontdekken van de kleinere, rustigere grachten. Het voelt bijna alsof je een geheime kant van Amsterdam ontdekt die de meeste mensen missen.

Leg de boot aan en genieten maar

Een ander voordeel van zelf een bootje huren, is dat je kunt stoppen waar en wanneer je wilt. Heb je een mooi terras gezien langs de gracht? Geen probleem. Leg de boot even aan en geniet van een drankje. Of je gooit het anker uit en geniet van de zon op het water. Alles kan in je eigen tempo, zonder haast. Vooral tijdens de warmere maanden is het heerlijk om het drukke stadsleven even van je af te laten glijden en te genieten van de rust op het water.

Amsterdam-Noord // Amstel

Voor wie wat meer avontuur zoekt, zijn er ook opties om een dagtocht te maken buiten het centrum. Vaar bijvoorbeeld richting het IJ of de omgeving van Amsterdam-Noord, waar het wat wijdser en opener is. Hier krijg je nog meer het gevoel dat je even weg bent uit de drukte van de stad. Of je kiest voor een tocht in de richting van de Amstel om het landelijke Amsterdam te ontdekken, waar je nog oude molens en boerderijen tegenkomt.

Speciale boten huren / braden aan boord

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het nog specialer te maken. Sommige verhuurbedrijven bieden arrangementen aan, zoals een borrelboot of zelfs een barbecueboot. Dat betekent lekker eten en drinken aan boord, terwijl je langzaam door de grachten glijdt. Of je huurt een boot met een schipper, zodat je zelf helemaal niks hoeft te doen behalve ontspannen. Het is net alsof je een privé-cruise hebt, maar dan op de grachten van Amsterdam.

Een nieuwe ervaring van onze hoofdstad

Wat je ook kiest, varen door de Amsterdamse grachten geeft je een heel ander perspectief op de stad. Je krijgt de tijd om écht om je heen te kijken, te genieten van de mooie architectuur, de kleine bruggetjes en de rustige sfeer. Zelfs de woonboten die langs de kades liggen hebben een unieke charme. Vanaf het water ervaar je Amsterdam op een manier die je lopend of fietsend niet meemaakt.

Perfecte manier om de stad te verkennen

De combinatie van vrijheid, ontspanning en het ontdekken van verborgen pareltjes maakt het huren van een bootje in Amsterdam zo bijzonder. Het is een perfecte manier om de stad te verkennen op je eigen tempo, weg van de toeristische drukte, en gewoon te genieten van het moment. Kijk op Sloep huren Amsterdam voor ideeën.

Gerelateerde berichten

Over ons

Kamperen is een populaire vorm van recreatie waarbij mensen hun tent, camper of caravan opzetten en tijdelijk in de buitenlucht leven. Het is een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en om te genieten van de natuur. Kamperen heeft een bepaalde leefstijl om zich heen waarbij mensen op een eenvoudige manier leven en zich vaak richten op outdooractiviteiten. We vertellen je er graag meer over.

Contactgegevens

Via info @ verkrema.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden